Steveco uppgraderar sin RoRo-lasthantering med en mobil Konecranes Generation 6 Gottwald-hamnkran

Trade press releases


Det finländska stuveriföretaget Steveco Oy har börjat använda sin nya mobila Konecranes Generation 6 Gottwald ESP.8-hamnkran vid sin RoRo-terminal i Hamina-Kotka, södra Finland. Överlämningen av kranen skedde framgångsrikt under fjärde kvartalet 2023. Kranen utgör en del av arbetet med att modernisera företagets utrustning, öka hanteringskapaciteten och förbättra flexibiliteten i användningen.

Stevecos Hietanen-terminal är del av ett viktigt transportnav för Östersjöregionen. För att säkerställa högsta servicestandard för sina kunder lade Steveco till en mobil Konecranes Generation 6 Gottwald-hamnkran till sin lasthanteringsflotta. Kranen är en lätt anpassningsbar och högpresterande lösning som främst hanterar containrar, men som också kan användas för allmän last och tungt projektgods.

– Vi behöver den senaste utrustningen till stöd för den ständigt ökande årliga genomströmningsvolymen vid Hietanen-terminalen. Den nya mobila Konecranes Generation 6 Gottwald-hamnkranen har redan gjort märkbar skillnad för vår RoRo-kapacitet. Kranens geometri och ergonomi hjälper våra förare och produktiviteten imponerar på våra kunder. Den här kranen är precis vad vi behöver för framtiden, säger Jukka Muuri, förman, teknisk personal, Steveco.

– Vårt samarbete med Steveco är starkt, eftersom de har haft mobila Konecranes Gottwald-hamnkranar på plats i många år. Vi är glada över att kunna stötta Stevecos tillväxt med den nya kranen, som blir allt mer populär i norra Europa på grund av dess höga prestanda och tillförlitlighet, säger Hans-Jürgen Schneider, Regional Sales Manager, Hamnlösningar, Konecranes.

Mobila Konecranes Generation 6 Gottwald ESP.8-hamnkranar har en arbetsradie på upp till 54 m och en maximal kapacitet på 125 ton, vilket gör att de kan hantera containerfartyg upp till Panamax-klassen. ESP.8 är särskilt lämpad för RoRo-fartyg med höga fartygssidor, eftersom den höga bomsvängpunkten gör det möjligt att nå containrarna på toppen, samtidigt som en högre tornhytt ger en utmärkt utsikt över arbetsmiljön. Starka kurvor för lyftkapacitet ger snabbare hantering och den höga klassificeringen säkerställer lång livslängd. Kranen har hybriddrift som består av en EU Stage V-dieselmotor i kombination med ultrakondensatorer som ger extra kraft vid tunga lyft. Ultrakondensatorerna fylls också på genom insamling av sänknings- och bromsenergi.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

Klicka här för en kort översikt över Konecranes verksamhet (på engelska).

Mer information:
Robert Vennemann, marknadsföringschef, Mobila hamnkranar, Hamnlösningar, Konecranes
E-post:
[email protected] eller telefon: +49 211 7102 3119


Konecranes mediakontor
[email protected]


Detta pressmeddelande finns på konecranes.com.

För mer information om Steveco Oy finns på deras webbplats steveco.fi/sv.

Konecranes är en global ledare inom materialhanteringslösningar, med ett brett kundregister från flera branscher. Vi sätter konsekvent riktmärket inom branschen, från dagliga förbättringar till avgörande genombrott, genom vår vetskap om att det alltid finns ett säkrare, mer produktivt och mer hållbart sätt. Därför har Konecranes, med sina cirka 16 500 anställda i över 50 länder, förtroendet att varje dag lyfta, hantera och flytta det som världen behöver. År 2022 omsatte koncernen 3,4 miljarder euro. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).